Behöver jag ha med mig egen flytväst?

Nej, Trogen & Havet har justerbara flytvästar för alla kursdeltagare ombord.

Hur ska jag vara klädd?

Kläder efter väder. Även om ”Kerstin” har hytt är vi utomhus när vi övar tilläggning, så vid regn bör man ha regntåliga plagg. I hytten finns värme så vi fryser sällan men det kan vara smart med lager på lager, eftersom vi rör oss mellan utomhusmiljö på däcket och inomhusmiljö i hytten. Solglasögon är viktigt för en säker färd till sjöss, då vattnet kan blända soliga dagar. Keps eller mössa kan också vara bra. Är vi ute tidig vår eller sen höst är handskar viktigt, och då gärna vattentåliga för att hantera blöta tampar. Vi har extra ombord så gå inte ut och köp något bara för kursen.

Behöver jag ha speciella skor?

Nej, du kan ha vilka skor med vilka sulor du vill, så länge de är smidiga att hoppa i land på bryggor och klippor med. ”Kerstin” har räfflat aluminiumdäck vilket gör det tåligt och säkert i de flesta väder och tar inte skada av svarta sulor (som vissa plast- och trädäck).

 

Serveras det mat och fika ombord?

På helgkurserna besöker vi olika skärgårdskrogar för lunch (lunchen ingår inte i kurspriset). Trogen Havet står för fika och mellanmål.

 

Vad händer om det är dåligt väder?

Om det regnar kör vi ändå - båten har hytt. Om det blåser vind stadigt över 10 m/s fast vind bokar vi om till ett annat tillfälle.

 

Får man förarbevis?

Nej, men du får grundläggande navigationskunskaper och praktisk erfarenhet, tillräckligt för att vara trygg i Stockholms skärgård.

 

Vad gäller om jag behöver boka om eller av mitt deltagande?

Det går alltid bra att boka om till ett annat kurstillfälle, i mån av plats. Vid avbokning mer än 30 dagar före kursstart debiterar vi 5% av den totala kursavgiften, vid 30-10 dagar före kursstart 30% och under 10 dagar till kursstart 100% av den totala kursavgiften.

 

Vad händer om jag blir sjuk och inte kan genomföra kursen?

Om du blir sjuk går det bra att boka om kursen till ett senare tillfälle. 

Hur tar Trogen Havet hänsyn till Covid-19?

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer men då vi är något begränsade av hyttens storlek ber vi alla vara extra noggranna att boka om vid eventuella förkylningssymtom. Så stor del av kursen som möjligt genomför vi utomhus. Givetvis finns handsprit och munskydd att tillgå. 

VANLIGA FRÅGOR