top of page

Behöver jag ha med mig egen flytväst?

Nej, Trogen & Havet har justerbara flytvästar för alla kursdeltagare ombord.

Hur ska jag vara klädd?

Kläder efter väder. Även om ”Kerstin II” har hytt är vi utomhus när vi övar tilläggning, så vid regn bör man ha regntåliga plagg. I hytten finns värme så vi fryser sällan men det kan vara smart med lager på lager, eftersom vi rör oss mellan utomhusmiljö på däcket och inomhusmiljö i hytten. Solglasögon är viktigt för en säker färd till sjöss, då vattnet kan blända soliga dagar. Keps eller mössa kan också vara bra. Är vi ute tidig vår eller sen höst är handskar viktigt, och då gärna vattentåliga för att hantera blöta tampar. Vi har extra ombord så gå inte ut och köp något bara för kursen.

Behöver jag ha speciella skor?

Nej, du kan ha vilka skor med vilka sulor du vill, så länge de är smidiga att hoppa i land på bryggor och klippor med. ”Kerstin II” har räfflat aluminiumdäck vilket gör det tåligt och säkert i de flesta väder och tar inte skada av svarta sulor (som vissa plast- och trädäck).

 

Serveras det mat och fika ombord?

På helgkurserna besöker vi olika härliga skärgårdskrogar för lunch. Vi är noga med att ta paus och fylla på med nyttiga och goda saker bland annat från Renée Voltaire för att hålla energierna på topp och ge bästa förutsättningar för inlärande. Det finns alltid glutenfritt alternativ ombord.

 

Vad händer om det är dåligt väder?

Om det regnar kör vi ändå - båten har hytt. Om det blåser fast vind över 10 m/s eller kulingstyrka i byarna bokar vi om till ett annat tillfälle.

 

Får man förarbevis?

Från och med säsongen 2023 kan du lägga till en teorikväll och få förarbevis.

 

Vad gäller om jag behöver boka om eller av mitt deltagande?

Anmälan är bindande men det går alltid bra att boka om till ett annat kurstillfälle, i mån av plats. Vi följer standardregler i utbildningsbranschen, se nedan: 

  • Vid avbokning 4 – 2 veckor före kursstart ska beställaren ersätta utbildningsföretaget med 50% av kursavgiften.

  • Vid avbokning 2 - 0 veckor före kursstart ska beställaren ersätta utbildningsföretaget med 100% av kursavgiften.

  • Vid förhinder kan platsen överlåtas till annan efter samråd med utbildningsföretaget.

  • Utbildningsföretaget har rätt att ställa in en kurs varvid alla eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver utbetalas ej.

  • Utbildningsföretaget fakturerar kursavgiften före kursstart.

 

Vad händer om jag blir sjuk och inte kan genomföra kursen?

Om du blir sjuk går det bra att boka om kursen till ett senare tillfälle. 

Hur tar Trogen Havet hänsyn till Covid-19?

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer men då vi är något begränsade av hyttens storlek ber vi alla vara extra noggranna att boka om vid eventuella förkylningssymtom. Så stor del av kursen som möjligt genomför vi utomhus. Givetvis finns handsprit och munskydd att tillgå. 

VANLIGA FRÅGOR

bottom of page